O nama

cccc
ddddd

 

Mačevalački klub Rapir osnovan je 1992. godine, na inicijativu grupe Branko Plenča (prvi predsjednik kluba), pok. Branko Dubravica (dopredsjednik), Željko Kvesić (tajnik), Tea Lanović (natjecateljka i trener) i Sanjin Kovačić (tadašnji tajnik Mačevalačkog saveza Zagreba).

Od sezone 2005/2006 klub ima više od 50 aktivnih članova, floretaša. Od sezone 2007/2008 uvodi disciplinu mač za rekreativno mačevanje, te počinje suradnju s fakultetima Sveučilišta u Zagrebu i održava trening mača kao izbornu nastavu u sklopu predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura. Od sezone 2008/2009 uvodi disciplinu mač i u natjecateljske grupe. Članovima je na raspolaganju pet aktivnih trenera (i još tri u pričuvi).

Klub ostvaruje niz bogatih športskih i športsko-promotivnih programa kroz organiziranje i financiranje športaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pribavljanju športske opreme, organiziranju otvorenog prvenstva – Kupa Rapir (veljača), te Međunarodnog ljetnog mačevalačkog kampa u Jelsi na otoku Hvaru, te drugih aktivnosti za svoje članove.

 

Uz redovne športske aktivnosti klub sudjeluje u programima prevencije nedopustivog ponašanja mladeži, a 2000. godine bio je jedan od organizatora akcije “Mač u ruke protiv droge”.

Nepotrebno je naglašavati ulogu sporta u suvremenoj stvarnosti kada je mlada populacija izložena raznim iskušenjima suvremenog života (pušenje, alkohol, droga). Najbolja preventiva je poticanje raznih oblika konstruktivne kreativnosti, kako u intelektualnom, tako i u tjelesno-zdravstvenom smislu. Sport se ovdje javlja kao idealni alat, budući da u značajnoj mjeri objedinjava cijeli niz pozitivnih podražaja koji utječu na formiranje osobnosti i na strukturiranje povoljnog zdravstvenog i motoričkog statusa.

 

DOKUMENTI

Rapir_Upisnica

HMS_Upisnica